Wat de meeste weerstand bied,pak die weerstand aan en ga ervoor

Hoi lieve mensen van deze bijzondere wereld,

Tijdens mijn opleiding tot ervaringsdeskundige kregen wij veel wijze lessen voor de rest van onze leven met ons mee, waaronder datgene wat hierboven staat.

Tijdens de theorie vond ik het af en toe heel lastig om te begrijpen wat ze nou daadwerkelijk bedoelden, totdat ik stage ging lopen of naar huis ging en ik erachterkwam wat deze zaadjes voor mij in mijn leven kon betekenen.

Op mijn stage vond ik het bijvoorbeeld altijd erg lastig om mezelf te verkopen, om te laten zien wat ik beter kon. Toen ik dan ook stage ging lopen bij de stage waar ik nu stageloop kwam ik er snel achter dat als ik mijn workshops niet op de 1 of andere manier promoot dat ik niet de mogelijkheid kan krijgen om mijn programma te kunnen uitvoeren. Toen ik dan na heel veel innerlijke monologen (zie vorige blog) gehouden te hebben maakte ik toch die stomme promotie materiaal waar ik een gruwelijke hekel aan had.

Maar waar je je aandacht op vestigt dat groeit, en bij mijn workshops en gastlessen dus ook. Voor ik het wist bleven er maar vragen binnenstromen en kon ik niet meer bijhouden hoeveel mensen er op mijn expositie wilde komen. Daardoor moest ik wel alles op een rijtje zetten.

Wat ik hier dus aan jullie mee wil geven, voel je je ongemakkelijk ergens over? of krijg je er verschikkelijk veel irritaties van? ga het na bij jezelf, maar pak het vooral aan, want geloof mij je krijgt er heel veel voor terug.

Wat dit met Autisme te maken heeft? nou iemand met autisme kan zo in zijn hoofd blijven graven tot ze eindelijk een oplossing hebben gevonden, maar als je eenmaal bezig bent ben je niet meer te stoppen. Dus lief mens met autisme, pak je weerstand en doe!

Een reactie plaatsen